Fremgangsmåte
Kutt alle grønnsakene og legg de i forskjellige skåler. Du kan bruke en ostehøvel for å få grønnsakene tynne. Skjær ytrefilet av svin i fingertykke strimler. Stek strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
Ha et rispapir i et fat med lunkent vann i noen sekunder, til det blir mykt. Hvis du ønsker å lage vårrullene klare kan du legge det myke rispapiret over på en fuktet fjøl. Legg så på kjøtt og grønnsaker.
Du kan også ha grønnsakene og kjøttet i skåler på bordet, så kan man fylle vårrullene med de grønnsakene man ønsker. Da er det lurt å ha fatet på lunkent vann mindt på bordet.
Brett rispapiret over fyllet, brett inn kantene på rispapiret og rull sammen.
Server vårrullene med woksausen som en dipp eller inni. Hosin-sausen kan inneholde gluten, men for å gjøre retten glutenfri kan man servere med flere sauser.
Tips! Det kan serveres med de grønnsakene du liker best, og det er også godt med salmalaks i vårrullene.
Oppskrift og bilde et hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
4 personer
400 g ytrefilet av svin
½ ts peppermiks (eventuelt vanlig pepper)
1 ts salt
1 ss olje til steking
2 stk gulrot i tynne staver
½ stk agurk i tynne skiver
8 stk grønn frisk asparges delt på langs
8 stk salatblad , raddisio rosso
1 stk paprika i strimler
8 stk rispapir
2 poser ferdig woksaus , hoisin
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 252 kcal / 84 kcal |
Karbohydrater | 24 g / 8 g |
Proteiner | 27 g / 9 g |
Fett | 4,5 g / 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g / 0,5 g |
- enumettet fett | 2,5 g / 1 g |
- flerumettet fett | 0,5 g / 0,2 g |
Kostfiber | 3 g / 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: