Fremgangsmåte
Ha havregryn og egg i en bolle. Bland alt godt sammen.Spe i med litt lettmelk hvis røren blir for tykk. Ha margarin i en stekepanne.
Bruk to spiseskjeer, legg en klatt røre i stekepanna og form den til en liten pannekake. Røren gir 6 pannekaker. Stek pannekakene på begge sider til gjennomstekt.
Havrepannekakene kan brukes som brød til lunsjen.
Ønsker du søte havrepannekaker kan du tilsette 2 ts sukrin eller annen søtning tilsvarende 2 ts sukker.
Tips! Retten blir glutenfri ved å bruke glutenfrie havregryn. Retten blir laktosefri ved å bruke laktosefri lettmelk.
Ingredienser
Antall 6
3 dl havregryn
3 egg
Litt lettmelk
1 ss myk margarin til steking
Næringsinnhold per stk/ per 100 g
Energi/Kalorier | 131 kcal/ 200 kcal |
Karbohydrater | 12 g/ 19 g |
Proteiner | 7 g/ 10,5 g |
Fett | 5,5 g/ 8,5 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 2,5 g |
- enumettet fett | 2 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 2 g |
Kostfiber | 2 g/ 4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: