Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i kaldt vann i en bakebolle. Tilsett sirup, og rør til at er løst opp.

Tilsett de tørre ingrediensene, og bland sammen til en glatt og ganske løs deig.

Ha brøddeigen i en smurt brødform (1,5 liter). Drysser over havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner.
Dekk formen med plast eller et klede, og la brødet heve til det når kanten av formen, 1-2 timer.

Stek brødet midt i ovnen på 175 °C i ca. 75 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.
Pakk brødet inn i et rent kjøkkenhåndkle.

Du bør helst la brødet stå til neste dag før du skjærer i det.

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Ingredienser

Antall 1

6 dl kaldt vann
10 g gjær
40 g mørk sirup
160 g bokhvetemel
100 g havregryn (glutenfrie)
100 g solsikkekjerner
40 g gresskarkjerner
30 g linfrø
25 g fiberhusk
1 ts salt

Havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner til pynt

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 189 kcal
Karbohydrater 20,5 g
Proteiner 6 g
Fett 8,5 g
- hvorav mettet fett 1 g
- enumettet fett 3 g
- flerumettet fett 4 g
Kostfiber 5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei