Fremgangsmåte
Smuldre gjæren i kaldt vann i en bakebolle. Tilsett sirup, og rør til at er løst opp.
Tilsett de tørre ingrediensene, og bland sammen til en glatt og ganske løs deig.
Ha brøddeigen i en smurt brødform (1,5 liter). Drysser over havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner.
Dekk formen med plast eller et klede, og la brødet heve til det når kanten av formen, 1-2 timer.
Stek brødet midt i ovnen på 175 °C i ca. 75 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.
Pakk brødet inn i et rent kjøkkenhåndkle.
Du bør helst la brødet stå til neste dag før du skjærer i det.
Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Opplysningskontoret for brød og korn
Ingredienser
Antall 1
6 dl kaldt vann
10 g gjær
40 g mørk sirup
160 g bokhvetemel
100 g havregryn (glutenfrie)
100 g solsikkekjerner
40 g gresskarkjerner
30 g linfrø
25 g fiberhusk
1 ts salt
Havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner til pynt
Næringsinnhold per 100 gram
Energi/Kalorier | 189 kcal |
Karbohydrater | 20,5 g |
Proteiner | 6 g |
Fett | 8,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g |
- enumettet fett | 3 g |
- flerumettet fett | 4 g |
Kostfiber | 5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: