Fremgangsmåte
- Kutt fisk og grønnsaker i biter. Jo mindre biter, jo raskere går grillingen.
- På bål: Smør litt olje på aluminiumsfolie og legg på fisk og grønnsaker. Pakk godt inn og legg i bålet.
I stekeovn: Smør en ildfastform og legg i fisk og grønnsaker. Stekes i 15-20 minutter på 200 ⁰C. - Krydre med salt og pepper, eventuelt med annet krydder etter eget ønske.
Tips! Bytt ut eller legg til dine favorittgrønnsaker i retten. Kan gjerne serveres med litt kesam eller pesto til topping.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra turmat.no og tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Lena Lundal
Ingredienser
4 personer
4 fileter fersk makrell (à ca 175 g per stk)
1 stk rødløk
2 stk vårløk
4 stk gulrøtter
1 brokkoli
2 fedd hvitløk
En liten bunt sitron timian
Bitte litt honning (kan sløyfes)
Smak til med salt og pepper
Litt olje til steking
Aluminiumsfolie
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 586 kcal/ 145 kcal |
Karbohydrater | 10 g/ 2,5 g |
Proteiner | 34 g/ 8,5 g |
Fett | 44 g/ 11 g |
- hvorav mettet fett | 9 g/ 2 g |
- enumettet fett | 16 g/ 4 g |
- flerumettet fett | 13 g/ 3 g |
Kostfiber | 3,5 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: