Fremgangsmåte
Hell kikertene i et dørslag og la dem renne godt av seg.
Skjær rødløk i tynne skiver, tomat i små biter og finhakk hvitløk. Varm olje i en stekepanne og fres løken til den er blank og myk. Tilsett kikertene og stek dem i et par minutter.
Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i 5-6 minutter, til alt er gjennomvarmt.
Dryss over hakket persille og press over sitronsaft ved servering.
Gryta kan gjerne serveres med godt grovt brød.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
3 personer
2 boks hermetiske kikerter
2 ss olivenolje
2 stk rødløk
4 stk tomat eller en boks hermetiske tomater
2 båt hvitløk
½ ts chiliflakes
1 ss tørket oregano
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss hakket frisk bladpersille
½ stk sitron
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 376 kcal/ 124 kcal |
Karbohydrater | 40 g/ 15 g |
Proteiner | 17,5 g/ 7,5 g |
Fett | 12 g/ 2,5 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 6 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 1 g |
Kostfiber | 17,5 g/ 6 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: