Fremgangsmåte
Skrell eplene og legg i kaldt vann med litt sitronsaft for å unngå at de blir misfarget. Kutt epler i terninger.
Kok terningene med litt vann til de er møre, ca. 5 minutter. Mos terningene og smak til med sukker/sukrin. Avkjøl.
Rist havregryn i en tørr panne til de er gylne. Se til at det ikke svir seg. Dryss over litt kanel. Avkjøl.
Legg eplemos, ristede havregryn og vaniljekesam mager lagvis i fire glass og server.
Tips! Ønsker du en laktosefri variant kan du erstatte kesam vanilje med laktosefri kesam mager og tilsette litt vanilje og sukrin/annen søtning. Ønsker du en glutenfri variant kan du erstatte havregryn med glutenfri havregryn.
Foto: Tea Kristiansen, Diabetesforbundet
Ingredienser
4 personer
4 stk eple
1 dl vann
Ca. 1 ts sukker/sukrin
2 dl lettkokte havregryn
50 g nøtter (mandler, valnøtter)
½ ts malt kanel
½ ss smør/margarin
2 dl kesam vanilje
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 252 kcal/ 143 kcal |
Karbohydrater | 26 g/15 g |
Proteiner | 11 g/ 6,5 g |
Fett | 10,5 g/ 6 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 5 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 1 g |
Kostfiber | 6 g/ 3,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: