Fremgangsmåte
Vask stangselleri, skrell gulroten og kålroten. Del grønnsakene opp i tynne staver.
Dip:
Rens og finhakk chili. Finhakk ulike urter.
Bland sammen kesam, krydder, urter.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server på et fat med kesamdip i egen skål.
Tips! Dipen blir laktosefri hvis du erstatter kesam med laktosefri kesam.
Foto: Colourbox.
Ingredienser
4 personer
3 stangselleri
2 gulrøtter
1/3 liten kålrot
Dip
1 ½ dl kesam
½ dl friske urter etter ønske (f.eks. basilikum, persille, koriander)
1 ss sitronsaft, presset
1/4 ts karripulver
1/4 rød chili
Salt og nykvernet pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 92 kcal/ 48 kcal |
Karbohydrater | 10 g/ 5 g |
Proteiner | 4 g/ 2 g |
Fett | 3 g/ 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 2 g/ 1 g |
- enumettet fett | 0,5 g/ 0,3 g |
- flerumettet fett | 0,2 g/ 0,1 g |
Kostfiber | 4 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: