Fremgangsmåte

Vask stangselleri, skrell gulroten og kålroten. Del grønnsakene opp i tynne staver.

Dip:

Rens og finhakk chili. Finhakk ulike urter.

Bland sammen kesam, krydder, urter.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server på et fat med kesamdip i egen skål. 

Tips! Dipen blir laktosefri hvis du erstatter kesam med laktosefri kesam.

Foto: Colourbox.

Ingredienser

4 personer

3 stangselleri
2 gulrøtter
1/3 liten kålrot

Dip

1 ½ dl kesam
½ dl friske urter etter ønske (f.eks. basilikum, persille, koriander)
1 ss sitronsaft, presset
1/4 ts karripulver
1/4 rød chili
Salt og nykvernet pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 92 kcal/ 48 kcal
Karbohydrater 10 g/ 5 g
Proteiner 4 g/ 2 g
Fett 3 g/ 1,5 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 1 g
- enumettet fett 0,5 g/ 0,3 g
- flerumettet fett 0,2 g/ 0,1 g
Kostfiber 4 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja