Fremgangsmåte

Skjær fisken i ca. 2 cm store terninger. Vask og rens løk, gulrot og brokkoli.

Skjær løk og gulrot i tynne skiver og del brokkoli i små buketter.

Pensle grillfolien med rapsolje og brett opp kantene til en skål. Legg et utvalg av grønnsaker på folien og ha soyasaus over. Legg fisketerninger over grønnsakene. Brett sammen folien og legg pakkene på varm grill.

La pakkene ligge på grillen i ca. 10 minutter. Åpne pakkene og sjekk at fisken er klar.

Server skattkistene med det tilbehøret du ønsker.

Ønsker du en glutenfri rett kan du bruke glutenfri soyasaus eller andre krydder/urter.

Tips! Du kan også lage Havets skattkiste i stekeovnen. Da bruker du vanlig aluminiumsfolie i stedet for grillfolie. Stek pakkene i stekeovn ved 180 °C til fisken er ferdig. Det tar ca. 12 minutter.


Oppskrift og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

4 personer

300 g laksefilet, uten skinn og bein
300 g seifilet, uten skinn og bein
1 stk løk
2 stk gulrot
0,5 stk brokkoli
2 ss rapsolje
4 ss soyasaus
4 ark grillfolie

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 317 kcal/ 107 kcal
Karbohydrater 8 g/ 3 g
Proteiner 30 g/ 10 g
Fett 17,5 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 0,5 g
- enumettet fett 9,5 g/ 3 g
- flerumettet fett 5,5 g/ 2 g
Kostfiber 3 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei