Fremgangsmåte
Visp sammen egg og litt av melken.
Tilsett det tørre og bland sammen med resten av melken og margarin/olje.
La røren svelle i 15–20 min. før du begynner å steke. Røren gir ca. 8 vafler.
Kan erstatte brød. Passer godt til både søtt og salt.
Næringsberegningene er gjort med flytende margarin. 1 porsjon er 2 vafler, regnet ut fra at røren gir 8 vafler.
Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013
Ingredienser
4 personer
2 egg
4 dl lettmelk (kan ev. bytte ut deler med vann)
1 ½ dl fullkorn hvetemel
1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn
2 ss flytende margarin eller rapsolje
½ ts salt
1 ts bakepulver
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 299 kcal/ 157 kcal |
Karbohydrater | 36 g/ 19 g |
Proteiner | 14,5 g/ 7,5 g |
Fett | 9 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 3,5 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 7 g/ 4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: