Fremgangsmåte

Visp sammen egg og litt av melken.

Tilsett det tørre og bland sammen med resten av melken og margarin/olje.

La røren svelle i 15–20 min. før du begynner å steke. Røren gir ca. 8 vafler.

Kan erstatte brød. Passer godt til både søtt og salt.

Næringsberegningene er gjort med flytende margarin. 1 porsjon er 2 vafler, regnet ut fra at røren gir 8 vafler. 

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013

Ingredienser

4 personer

2 egg
4 dl lettmelk (kan ev. bytte ut deler med vann)
1 ½ dl fullkorn hvetemel
1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn
2 ss flytende margarin eller rapsolje
½ ts salt
1 ts bakepulver

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 299 kcal/ 157 kcal
Karbohydrater 36 g/ 19 g
Proteiner 14,5 g/ 7,5 g
Fett 9 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 1 g
- enumettet fett 3,5 g/ 2 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 1,5 g
Kostfiber 7 g/ 4 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja