Fremgangsmåte
Skrell potetene og gulrøttene og riv dem på et råkostjern. Klem ut litt av vannet og ha dem i en bolle.
Tilsett kruspersille og gressløk og bland alt godt sammen. Tilsett egget.
Smak til med salt og hvit pepper.
Smelt smøret og ha det i røren.
Stek grønnsaksvaflene i vaffeljern og avkjøl på rist.
Serveres som en egen smårett, som tilbehør til middag eller til lunsj med pålegg.
Tips! Bruk gjerne mykt margarin, som egner seg til smelting. Dette vil gi en god fettsyresammensetning. Næringsinnholdet inkluderer et mykt plantemargarin. For å få en laktosefri rett kan du erstatte smør/margarin med laktosefritt margarin.
Oppskrift og bildet er hentet fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mette Randem
Ingredienser
4 personer
4 stk potet
4 stk gulrot
2 ss finhakket frisk kruspersille
2 ss finskåret frisk gressløk
1 stk egg
30 g smør eller margarin
Salt og hvit pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 136 kcal/ 86 kcal |
Karbohydrater | 14 g/ 8,5 g |
Proteiner | 3,5 g/ 2 g |
Fett | 7 g/ 4,5 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/1 g |
- enumettet fett | 3 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 3 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: