Fremgangsmåte
Bland ingrediensene til marinaden i en bolle og vend kyllingbitene i marinaden. Dekk til og la den stå i kjøleskapet i minst 4 timer.
Bland ingrediensene til limedressingen og sett den kjølig.
Grill kyllingen i en ildfastform i ovn på 250 °C i ca. 10 min, eller til den er gjennomstekt.
Stek grønnsakene i litt olje. Smak til med salt, pepper og ev. chili.
Tips! Kan serveres med kikerter.
Næringsberegningene er gjort uten kikerter.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.
Foto: Line Hårklau
Ingredienser
4 personer
4 kyllingfileter i biter
Yoghurtmarinade
1 dl matyoghurt
1 fedd hvitløk, presset
1/2 dl persille, finhakket
1 ss frisk timian, finhakket (eller krydder)
Salt og pepper
Grønnsakspanne
1 grønn squash, strimlet
1 gul paprika, strimlet
1 rød paprika, strimlet
100 g sukkererter
4 vårløk, hakket
Olivenolje
Salt og pepper
Ev. chili
Limedressing
2 dl matyoghurt
1/2 agurk, ternet (fjern kjernen)
Revet skall av 1/2 – 1 lime
1 lite fedd hvitløk, presset
Salt og pepper
Ev. 1 krm chili
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 316 kcal/ 69 kcal |
Karbohydrater | 13 g/ 3 g |
Proteiner | 43 g/ 9,5 g |
Fett | 9,5 g/ 2 g |
- hvorav mettet fett | 4,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 1 g/ 0,2 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 3 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: