Fremgangsmåte
Del blomkålen i mindre biter og bland resten av ingrediensene til pizzabunnen i en foodprocessor eller blender. Kjør sammen til alt er finmalt og du har en formelig masse.
Form 3 like store sirkler eller firkant (avhengig av hva slags pizzaform du ønsker) på et stekebrett med bakepapir. Pizzabunnen forstekes ved 250 grader varmluft i 10-12 minutter.
Bland ingrediensene til tomatsausen i en kjele. Kok opp og la det stå på svak varme i ca. 20 minutter. Bruk en stavmikser dersom du ønsker en pizzasaus uten klumper.
Etter forstekingen er det lurt å løsne pizzaene litt fra bakepapiret. Legg på pizzasaus og ønsket topping, for eksempel skinke og mozzarella. Krydre litt med pizzakrydder eller oregano. Stek pizzaene i ca. 7 minutter, til osten har smeltet.
Tips! Server med ruccola på toppen eller med en salat ved siden av.
Foto: Diabetesforbundet
Ingredienser
3 personer
1 stk blomkål
4 stk egg, små, eller 2 store
2 ss olivenolje extra virgin
3 ss parmesan, revet
6 ss mandelmel
½ ts havsalt
Tomatsaus
1 boks hermetisk hakkede tomater (400 g)
1 fedd hvitløk
1 ss olje
1 ts salt
½ ts sukker
Topping
Kokt skinke (150 g)
Mozzarellaost (a 150 g)
Ruccola
Næringsinnhold per porsjonspizza/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 588 kcal / 121 kcal |
Karbohydrater | 12 g / 2,5 g |
Proteiner | 38 g / 8 g |
Fett | 42,5 g / 9 g |
- hvorav mettet fett | 13 g / 2,5 g |
- enumettet fett | 13 g / 2,5 g |
- flerumettet fett | 2 g / 0,5 g |
Kostfiber | 8 g / 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: