Fremgangsmåte
Rens og kutt grønnsaker grovt. Finhakk hvitløken. Fres grønnsaker og hvitløk i en stekepanne med olje til de er møre. Skyv grønnsakene fra midten, og ha i tomatpuré. Fres tomatpuréen litt slik at råsmaken fjernes, se til at det ikke svir seg. Vend den så sammen med grønnsakene.
Ha i hakkede tomater, timian og rosmarin, stek videre i 5 minutter. Smak til med basilikum, salt og pepper.
Ratatouille kan serveres alene som en smårett, eller sammen med grovt brød eller fullkornsris.
Tips! Hvis du ønsker å berike retten med kjøtt kan du tilsette kylling:
Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha olje i en stekepanne og brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. Se til at de er gjennomstekt.
Næringsinnholdet inkluderer ikke kylling.
Foto: Colourbox
Ingredienser
4 personer
1 gul paprika
1 rød paprika
1 grønn squash
½ aubergine (kan sløyfes)
1 løk
1-2 fedd hvitløk
Salt og pepper
Ca. 150 g tomatpuré uten tilsatt salt
1 boks hermetiske tomater
1 ts timian
1 stilk rosmarin
Liten neve fersk basilikum (ev 2 ts tørket basilikum)
1 boks hermetiske bønner, avskylt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 210 kcal/ 55 kcal |
Karbohydrater | 25 g/ 6,6 g |
Proteiner | 10,5 g/ 3 g |
Fett | 5 g/ 1,3 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g/ 0,1 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 0,7 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,4 g |
Kostfiber | 9 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: