Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader.
Miks sammen det våte, og sikt inn det tørre. Ha i revet gulrot til slutt. Juster med litt vann hvis røra føles litt tykk.
Fordel røra i muffins- eller cupcakeformer og stek midt i ovnen i ca. 12-15 minutter, eller til de er gjennomstekt. Steketiden vil variere etter størrelse på formene.
Ha kremost og frø fra vaniljestang i en bolle, og sikt inn sukrinmelis. Bland godt sammen, ev med en håndmikser.
Bruk sprøytepose eller en brødpose, hvor det klippes et lite hull i den ene kanten. Ha i glasuren og sprøyt på de avkjølte muffinsene. Pynt med revet gulrot eller friske bær.
Tips! Muffinsene blir laktosefrie ved bruke laktosefri kesam og laktosefri kremost.
Foto: Diabetesforbundet
Ingredienser
Antall 10
2 egg
1 ½ dl kesam
60 g sukrin gold
50 g sukrinmelis
50 g havremel, glutenfritt (ev. annet mel etter ønske)
30 g mandelmel (ev. annet mel etter ønske)
½ ts kanel
½ ts kardemomme
En knivsodd ingefær
En knivsodd nellik
Frø fra 1 vaniljestang
1 ts bakepulver
1 stor gulrot, finrevet
Glasur:
200 g naturell kremost (gjerne en lettvariant)
Ca. 125 g sukrinmelis
Frø fra 1 vaniljestang
Næringsinnhold per stk/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 128 kcal/ 130 kcal |
Karbohydrater | 5,5 g/ 6 g |
Proteiner | 4,5 g/ 5,5 g |
Fett | 9,5 g/ 11 g |
- hvorav mettet fett | 4,5 g/ 5 g |
- enumettet fett | 3 g/ 3,5 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 1 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: