Fremgangsmåte
Vask sitronen godt og bruk et rivjarn/zesterjern slik at du får alt det gule skallet. Ha skallet i en gryte sammen med kyllingkraft.
Skrell ingefærroten. Skjær opp ingefærrot, løk og hvitløk. Ha alt i gryta.
Kok opp og la småkoke i 10-15 min, mens du kutter opp resten av ingrediensene.
Del opp kylling, sjampinjong og tomat. Del chilien og fjern frø og hinner, finhakk.
Ha i kylling. Kok opp igjen og la småkoke til kyllingen er gjennomkokt.
Tilsett kokosmelk, men la det småkoke.
Ha i fiskesaus, sukker/Sukrin gold, chili og limejuice. Del limen i to og klem på limen for å få ut juicen.
Ha i tomatene, paprikaen og soppen, de trenger kun å gjennomvarmes.
Server med frisk koriander på toppen og gjerne noen limebåter til pynt.
Ingredienser
4 personer
400 g kylling, biter
7-8 dl kyllingkraft (eller vann + buljongterning)
400 g kokosmelk, lett
1 ts Sukrin gold (kan sløyfes)
Skall fra 1 sitron (kun det gule)
1 rødløk, båter
2 fedd hvitløk, finhakket
½-1 rød chili, finhakket
3-4 cm ingefærrot, finhakket
3 sjampinjong
1 paprika
1-3 ss fiskesaus
12-15 cherrytomater, delt i to
Saft fra 1 lime
1 neve frisk koriander
1 lime i båter til pynt (kan sløyfes)
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 345 kcal/ 67 kcal |
Karbohydrater | 6 g/ 1,5 g |
Proteiner | 27 g/ 5,5 g |
Fett | 22 g/ 4,5 g |
- hvorav mettet fett | 19 g/ 4 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 0,2 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 0,1 g |
Kostfiber | 3,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: