Fremgangsmåte
Marinade
Ha finrevet skall av en lime og saften i en middels stor bolle. Tilsett olje, tikka masala currypaste (her finnes det mange typer og merker på markedet. Start gjerne med en mild type), finhakket hvitløk og ca 2 cm finraspet ingefær. Rør det hele godt sammen.
Rens scampiene og lag et snitt langsmed ryggen slik at du kan fjerne den sorte strengen. Ha rensede scampi (husk å ta vare på skallet til sausen) og laks, i terninger på ca 3 x 3 cm, i marinaden.
La scampi og laks stå i marinaden på kjøkkenbenken i ca ½ time eller i kjøleskap i noe lengre tid.
Skrap av overflødig marinade, og tre laks og scampi på grillspyd. Stekes i 10 minutter, midt i ovnen, på 200 ºC.
Saus
Tilsett finhakket løk og skallet av scampiene i en kjele med smør og la det surre på middels varme til løken er blank og myk, og scampiskallet har endret farge.
Tilsett fiskebuljong og det som er igjen av marinaden. La det hele stå og småkoke i ca 5 minutter.
Sil kraften og ha den tilbake i kjelen. La den få et raskt oppkok.
Ta kjelen av varmen og tilsett kesam under omrøring like før servering. Sausen serveres lun til grillspydet med ris og kokte eller stekte grønnsaker.
Tips! For å være sikker på at retten blir glutenfri er det fornuftig å sjekke innholdet i tikka masalasausen/ curry pasten.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Melk.no (tilpasset Diabetesforbundet).
Ingredienser
4 personer
12 stk rå scampi
700 g laksefilet
Marinade:
Skall og saft av en 1 stk lime
1 ss olje
3 ts tikka masala saus /curry paste
3 båt hvitløk
2 ss frisk ingefær
Saus:
½ stk løk
Skall av scampiene
2 ts smør eller margarin
4 dl fiskebuljong (utblandet)
½ beger kesam
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 532 kcal/ 137 kcal |
Karbohydrater | 4 g/ 1 g |
Proteiner | 48 g/ 12,5 g |
Fett | 36 g/ 9 g |
- hvorav mettet fett | 8 g/ 2 g |
- enumettet fett | 13,5 g/ 3,5 g |
- flerumettet fett | 10 g/ 3 g |
Kostfiber | 0,5 g/ 0,1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: