Fremgangsmåte
Skjær opp hodekål og gulrøtter som angitt og ha det i et dørslag eller lignende.
Strø på saltet og la det stå å trekke ca. en time, til kålen er blitt litt mykere. Skyll av saltet og rist av alt vannet. Bruk eventuelt en salatslynge.
Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med sitronsaft, søtning/sukker, salt og pepper. Tilsett kålblandingen og eplestavene, og vend det hele forsiktig sammen. Pynt gjerne med friske urter.
Server gjerne ved siden av grillmat, som burger eller kjøtt.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Ingredienser
4 personer
Ca. 300 g hodekål, finsnittet
1-2 gulrøtter, revet eller finsnittet
Ca. 1 ts salt
1 syrlig eple, i tynne staver
1 dl lettere majones
½ dl kesam
2-3 ss sitronsaft
Søtning/sukker etter smak
Ev. litt salt og pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 143 kcal/ 96 kcal |
Karbohydrater | 8 g/ 5 g |
Proteiner | 2 g/ 1,5 g |
Fett | 11 g/ 7,5 g |
- hvorav mettet fett | 2 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 1,7 g |
- flerumettet fett | 6 g/ 4 g |
Kostfiber | 3 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: