Fremgangsmåte
Hell havremelk i et glass eller en liten bolle.
Ha i chiafrø, og rør godt. Dekk til med plastfolie og sett glasset/bollen i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten. Chiafrøene vil svelle, og du får en tykk konsistens på puddingen.
Topp puddingen med frisk pasjonsfrukt og ristet kokos rett før servering.
Du kan selvfølgelig velge andre typer toppinger. Friske bringebær, banan, nøtter eller tørket frukt er bare noen forslag. Ta det du liker aller best!
Tidsforbruk er aktiv tid.
Tips! Bruker du mandelmelk eller kokosmelk vil innholdet av karbohydrater reduseres.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
1 personer
2 dl havremelk, eventuelt mandelmelk, kokosmelk e.l
3 ss chiafrø
Topping:
1 stk pasjonsfrukt
1 ss ristede kokosflak (ferske eller tørkede)
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 266 kcal/ 105 kcal |
Karbohydrater | 16 g/ 6,5 g |
Proteiner | 7,5 g/ 3 g |
Fett | 16 g/ 6 g |
- hvorav mettet fett | 4 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 8,5 g/ 3,5 g |
Kostfiber | 13 g/ 5,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: