Fremgangsmåte
Legg byggryn i en kjele med vann kvelden før (de må ligge i bløt 8 til 10 timer). Bruker du forhåndskokte byggryn trengs ikke bløtlegging.
Kok byggryn i det samme vannet som grynene har ligget natten over, sammen med salt og gurkemeie i ca. 15 minutter (eller følg anvisning på pakken). Sjekk at grynene er myke, men fremdeles har en litt hard kjerne midt i. Sil av overflødig vann og avkjøl byggrynene.
Lag dressing ved å blande sammen ingrediensene, og sett den kaldt til den skal serveres.
Skyll grønnsakene og la dem renne godt av. La maisen renne av i en sil. Del tomatene i to. Kutt opp paprika, ost, skinke og salat i passende biter. Bland alt sammen med de avkjølte byggrynene i en bolle.
Tips! Lag laktosefri byggrynssalat ved å bytte ut kesam eller matyoghurt med laktosefrie varianter.
Oppskrift og bilde er brukt med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn.
Ingredienser
2 personer
Salat:
100 g byggryn
6 dl vann
½ ts salt
1 ts gurkemeie
1 boks liten maiskorn
6 røde cherrytomater
100 g paprika
8 salatblader
200 g kokt skinke
100 g vellagret ost
Dressing:
1 beger kesam eller matyoghurt
Dippblanding
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 540 kcal / 59 kcal |
Karbohydrater | 57,5 g / 6,5 g |
Proteiner | 42,5 g / 4,5 g |
Fett | 13 g / 1,4 g |
- hvorav mettet fett | 6,5 g / 1 g |
- enumettet fett | 3,5 g / 0,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g / 0,2 g |
Kostfiber | 11 g / 1,2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: