Fremgangsmåte
Bruker du byggryn bør disse bløtlegges minst 2 timer før. Bruker du byggris følger du anvisningen på pakken.
Fres løk og hvitløk med litt olje i en gryte. Tilsett bløtlagt byggryn/byggris og surr videre på svak varme i 1 min.
Lag buljongvann og tilsett dette gradvis i gryten. Tilsett mer buljongvann når væsken har trukket inn i grynene.
Tilsett pesto og sjampinjong etter ca. 10 min. Like før alt vannet har kokt inn i grynene (ca. 15 min.), tilsetter du småtomater, ost og ev. litt pepper og basilikum.
Kan serveres alene eller som tilbehør til kylling/kjøtt/fisk.
Næringsberegningene er gjort uten serveringsforslag.
Ingredienser
4 personer
200 g byggryn eller 4 poser boil-in-bag byggris
1 løk, finhakket
1–2 fedd hvitløk, presset
1–2 ss rapsolje
1 l vann
1–2 grønnsaksbuljongterninger (vær forsiktig da pesto også inneholder salt)
3 ts pesto, kjøpt eller hjemmelaget
2–3 store sjampinjonger
½ pk småtomater
Liten pose babyspinat
½ dl parmesan, revet
Pepper
Fersk basilikum (eller krydder)
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 263 kcal/ 64 kcal |
Karbohydrater | 36 g/ 9 g |
Proteiner | 8 g/ 2 g |
Fett | 8 g/ 2 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 3,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 7 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: