Fremgangsmåte
Hakk løken i små biter, og varm opp i en stor gryte sammen med presset hvitløk. Rør inn tomatpuré .
Ha i buljong og hakkete tomater. La det koke opp, og ha deretter i linser og byggryn. Bland i chili og ev. andre krydder/urter.
Klipp spekeskinken i små biter og ha i suppen. La suppen koke på svak varme under lokk i ca. 30 minutter til linsene er møre og suppen er nokså tykk. Ønsker du en litt tynnere suppe, kan du ha nedi mer buljong.
Rør inn sitronsaft og olivenolje før servering.
Tips! Bruker du hermetiske linser kan du redusere koketiden og tilføre linsene mot slutten. Suppen er klar når den har en litt tykkere konsistens.
Oppskriften er hentet fra www.bramat.no
Ingredienser
4 personer
2 dl røde linser
1 dl byggryn
2-3 bokser hakket tomat
1/2-1 boks tomatpuré
1 løk
3-4 fedd hvitløk
1-2 ts chilipasta eller 1/2 chili
12 dl ferdig utblandet hønsebuljong
Saften av 1/2-1 sitron
100 g spekeskinke
Gjerne litt urter som feks timian og basilikum
2 ss olivenolje
Salt
Pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 394 kcal/ 60 kcal |
Karbohydrater | 49 g/ 7,5 g |
Proteiner | 23 g/ 3,5 g |
Fett | 9 g/ 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,3 g |
- enumettet fett | 5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 10 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: