Fremgangsmåte
Skjær mozzarella og tomat i skiver.
Smør pesto på hver brødskive og legg mozzarella og tomat lagvis på skiven.
Legg på et par blader basilikum eller bruk basilikumkrydder og dryss over litt salt og pepper.
Tilberedning i ovn:
Stekes i forvarmet ovn på 200 grader eller med grillfunksjon på 200 grader. Ferdig når osten begynner å smelte.
Tilberedning på grill:
Legg ev aluminiumsfolie på grillristen før du legger på smørbrødene. Legges på oppvarmet grill. Smørbrødene er ferdig når osten begynner å smelte.
Tilberedning på primus/bål:
Smør litt olje på 4 folieflak. Pakk inn smørbrødene i folie. Pass på at det er litt luft mellom folien og toppen av brødskiven, slik at ikke osten setter seg fast.
Stek med varme fra bålet, eller stek ved bruk av primus. Smørbrødene er ferdig når osten begynner å smelte.
Ingredienser
4 personer
4 skiver grovt brød
200 g fersk mozzarellaost
3 store tomater
3-4 ts pesto
Fersk basilikum eller krydder
Litt salt og pepper
Litt rapsolje
Ev aluminiumsfolie
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 291 kcal/ 174 kcal |
Karbohydrater | 15 g/ 9 g |
Proteiner | 19 g/ 11,5 g |
Fett | 16 g/ 9,5 g |
- hvorav mettet fett | 8 g/ 4,5 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 4 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: