Fremgangsmåte
Skjær breiflabbfilet i ca. 3 cm tykke porsjonsstykker (biffer). Surr spekeskinke rundt fisken, fest gjerne med en tannpirker for å holde skinken på plass.
Skrell gulrot, knollselleri og pastinakk, og del dem i staver. Skjær uskrelt hvitløk i to. Legg grønnsaker og hvitløk i en ildfast form, dryss over olivenolje, salt og pepper. Bak grønnsaker i ovn på 220 °C i 20-30 minutter. Senk temperaturen på ovnen til 120 °C når grønnsakene begynner å bli myke.
Hell bløtevannet av linsene. Smelt smør i en kjele, og fres hvitløk og linser et par minutter. Hell på vann og buljongterninger. Ha i gulrot delt i terninger, det gir mer smak til linsene. Kok i 20-30 minutter til linsene er myke. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt finrevet hvitløk.
Brun smør i en stekepanne eller grillpanne, legg i "biffene" og brun dem ca. 1 minutt på hver side. Legg dem over grønnsakene i den ildfaste formen, og stek dem på 120 °C i ca. 20 minutter.
Tips! Breiflabb kan også erstattes med annen fersk hvit fisk.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
800 g breiflabbfilet
4 skive spekeskinke
1 ss myk margarin
1 ts nykvernet pepper
2 stk gulrot
1 stk knollselleri (sellerirot)
1 stk pastinakk evt. dobbelt så mange persillerøtter
2 ss finhakket frisk timian
1 stk hvitløk
½ dl olivenolje
1 ts salt
½ ts malt pepper
Linser
150 g grønne linser bløtlagt i 1-2 timer
1 ss myk margarin
2 båt hvitløk i skiver
4 dl vann
2 stk kjøttbuljongterning
1 stk gulrot
½ ts salt
¼ ts pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 484 kcal/ 98 kcal |
Karbohydrater | 27 g/ 5,5 g |
Proteiner | 27,5 g/ 10 g |
Fett | 18 g/ 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 11 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 13 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: