Fremgangsmåte
Bland sammen det tørre, tilsett smeltet, avkjølt smør, lettmelk, kesam og lettpiskede egg under omrøring.
Bruk gjerne stavmikser eller mixmaster for å få en jevn og fin røre, det er lett for at det glutenfrie melet klumper seg.
La røren svelle i 15 min.
Stekes i smurt vaffeljern og serveres for eksempel med rørte bær og kesam.
Tips! Du kan også sløyfe Sukrin/søtning. Da kan du bruke vaflene istedetfor brød, til både salt og søtt pålegg.
Ingredienser
Antall 12
200 g grov glutenfri melmix *
100 gram mandelmel**
40 g Sukrin eller søtning etter ønske tilsvarende 40 g sukker
0,5 ts salt
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
20 g smeltet margarin
2 ss kesam
4 egg
6 dl melk
Margarin til steking
* Toro grov glutenfri melmix er brukt i næringsberegningen, men du kan bruke glutenfritt mel etter ønske. Se her for tips om glutenfri meltyper.
** Du kan droppe mandelmel, og kun bruke glutenfri melmix. Da vil vaflene ha et høyere innhold av karbohydrater (20 g).Vaflene vil i tillegg ha et lavere innhold av kalorier (140 kcal).
Næringsinnhold per stk/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 170 kcal/ 174 kcal |
Karbohydrater | 15 g/ 15 g |
Proteiner | 6,5 g/ 7 g |
Fett | 9/ 9 g |
- hvorav mettet fett | 2 g/ 2 g |
- enumettet fett | 4 g/ 4 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 2 g |
Kostfiber | 2 g/ 2 |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: