Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær laksen i serveringsstykker.
Skjær rødløk i båter, paprika i biter og purre, gulrot og squash i skiver.
Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form.
Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over.
Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie.
Stek i stekeovnen i ca. 30 minutter.
Server med lettrømme.
Næringsinnholdet inkluderer ikke lettrømme. Ønsker du en laktosefri rett kan du erstatte lettrømme med laktosefri lettrømme.
Tips! Du kan variere grønnsakene og urtene etter eget ønske. Prøv også å ha litt sweet chilisaus, soyasaus eller sitronsaft på fisken for å gi den en ny smak.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra 3 i uka - Norges Sjømatråd (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Sentralen
Ingredienser
4 personer
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 stk rødløk
1 stk paprika, rød
½ stk purre
1 stk gulrot
½ stk squash, grønn
8 stk cherrytomat
3 ss olivenolje
1 knivsodd timian
1 knivsodd oregano
Salt og pepper
Aluminiumsfolie
Tilbehør
Lettrømme
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 385 kcal/ 115 kcal |
Karbohydrater | 7 g/ 2 g |
Proteiner | 32 g/ 9,5 g |
Fett | 25 g/ 7,5 g |
- hvorav mettet fett | 4 g/ 1 g |
- enumettet fett | 12 g/ 3,5 g |
- flerumettet fett | 3,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 3 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: