Fremgangsmåte
Smelt smør, Fibersirup, Sukrin gold og Sukrinmelis i mikro eller over svak varme i en panne. La blandingen avkjøle seg litt før du tilsetter bakepulver, krydder, egg og fiberfin. Bland godt før du tilsette melet litt og litt. Deigen skal bli jevn og relativt fast. Prøv deg litt fram med melet.
La gjerne pepperkakedeigen stå et par timer i kjøleskapet, gjerne over natta. Du kan også sette den i fryseren 15-20 min slik at den avkjøles raskt. Kjevl deigen ut og stikk ut pepperkaker i forskjellige fasonger.
Plasser på bakekapirkledd langpanne og stek på 180 grader, midt i ovnen i ca. 7-10 min. Steketiden vil variere litt fra ovn til ovn tykkelsen på pepperkakene.
Legg pepperkakene over på rist. Pynt gjerne med en glasur laget av Sukrinmelis.
Ingredienser
Antall 1
60 g smør eller margarin
25 g Fibersirup gold*
40 g Sukrin gold*
40 g Sukrinmelis*
½ ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts kardemomme
½ ts nellik, malt
½ ts ingefær, malt
1 egg
2-3 ss fiberfin, kan sløyfes for ekstra speltmel
Ca. 140 g speltmel
* Du kan erstatte Sukrin gold og Sukrimelis med søtning etter ønske, tilsvarende 80 g sukker. Fibersirup gold kan erstattes med andre naturlige sirup- produkter etter ønske.
Næringsinnhold per stk.(10 g)/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 39 kcal/ 389 kcal |
Karbohydrater | 4 g/ 36 g |
Proteiner | 1 g/ 9 g |
Fett | 2 g/ 20 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 8,5 g |
- enumettet fett | 0,3 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/6,5 g |
Kostfiber | 0,3 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: