Fremgangsmåte
Fordel bær, havregryn, revet eple og melk i fire glass eller en annen beholder med lokk.
Ha på lokk, og sett glass i kjøleskapet til neste morgen.
Rør rundt i grøten like før servering og tilsett vaniljekesam.
Pynt med friske bær og nøtter, frø eller ristet havregryn.
Spe med mer melk hvis grøten er for fast.
NB: Næringsberegningen er gjort med bruk av lettmelk (0,5% fett) men inluderer ikke eventuelle bær eller nøtter til topping.
Tidsberegningen inkluderer aktiv tilberedning.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Per Sollerman
Ingredienser
4 personer
4 dl havregryn
4 dl melk
2 dl vaniljekesam (gjerne en mager variant)
2 finrevne epler
Bringebær, blåbær eller andre friske bær
Nøtter og ristede havregryn til pynt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 262 kcal/ 118 kcal |
Karbohydrater | 35,5 g/ 16 g |
Proteiner | 11,5 g/ 5 g |
Fett | 7 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 2 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 5 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: