Fremgangsmåte
Lag gazpacho. Fres grønnsaker i en gryte med olje til de er blanke og så vidt møre. Hell på hakket tomat og vann, og la det småkok i 10 minutter. Trekk kjelen av platen og bruk en stavmikser eller food-prosessor og kjør til en jevn og fin suppe. Smak til med salt og pepper.
Lag brødkrutonger. Skjær brødskiver i små terninger og stek dem sprø i en varm stekepanne med olje. Legg dem over på en tallerken med et ark kjøkkenpapir, slik at fettet drypper av.
Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med margarin til det har fått fin farge, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Øs suppen over i dype skåler, legg kjøttet på toppen sammen med sprø brødkrutonger. Pynt eventuelt med noen skiver agurk.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).
Ingredienser
4 personer
400 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss myk margarin eller olje til steking
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
Gazpacho
1 stk gul paprika i grove biter
1 stk rød paprika i grove biter
1 stk agurk i grove biter
3 båt grovhakket hvitløk
1 stk grovhakket rød chilli
1 ss olje til steking
1 boks hakkede hermetiske tomater (à 400 g)
½ l vann
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
Brødkrutonger
4 skiver brød
1 ss olje til steking
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 363 kcal/ 87 kcal |
Karbohydrater | 24 g/ 6 g |
Proteiner | 32 g/ 8 g |
Fett | 14 g/ 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 2 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 7 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 1 g |
Kostfiber | 6,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: