Fremgangsmåte

Lag gazpacho. Fres grønnsaker i en gryte med olje til de er blanke og så vidt møre. Hell på hakket tomat og vann, og la det småkok i 10 minutter. Trekk kjelen av platen og bruk en stavmikser eller food-prosessor og kjør til en jevn og fin suppe. Smak til med salt og pepper.

Lag brødkrutonger. Skjær brødskiver i små terninger og stek dem sprø i en varm stekepanne med olje. Legg dem over på en tallerken med et ark kjøkkenpapir, slik at fettet drypper av.

Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med margarin til det har fått fin farge, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper.

Øs suppen over i dype skåler, legg kjøttet på toppen sammen med sprø brødkrutonger. Pynt eventuelt med noen skiver agurk. 

Tips! Ønsker du en laktosefri rett bruker du olje istedetfor margarin til steking. Ønsker du å redusere på karbohydratene kan du droppe brødkrutongene.
Greit å vite: Sjekk undersiden av paprikaen, har den fire «humper» er det en damepaprika og tre en mannepaprika. Damepaprikaen har flere frø, men er søtere og egner seg best om du skal spise den rå. Mannepaprikaen er best i matlaging.

 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).

Ingredienser

4 personer

400 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss myk margarin eller olje til steking
½ ts salt
1⁄4 ts pepper

Gazpacho

1 stk gul paprika i grove biter
1 stk rød paprika i grove biter
1 stk agurk i grove biter
3 båt grovhakket hvitløk
1 stk grovhakket rød chilli
1 ss olje til steking
1 boks hakkede hermetiske tomater (à 400 g)
½ l vann
½ ts salt
1⁄4 ts pepper

Brødkrutonger

4 skiver brød
1 ss olje til steking

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 363 kcal/ 87 kcal
Karbohydrater 24 g/ 6 g
Proteiner 32 g/ 8 g
Fett 14 g/ 3,5 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 0,5 g
- enumettet fett 7 g/ 2 g
- flerumettet fett 4 g/ 1 g
Kostfiber 6,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja