Fremgangsmåte
Forvell brokkolibuketter i en kjele med kokende vann i 2 minutter.
Hell av vannet og sett kjelen tilbake på platen.
Ha i resten av ingrediensene og fres brokkolien på middels høy varme i 2-3 minutter. Krydre eventuelt med salt og pepper og server rykende varmt.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
600 g brokkoli i små buketter (bruk stilken også)
4 båter grovhakket hvitløk
1 ss nøytral olje
1 ss sesamolje
2 ss ristede sesamfrø
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 120 kcal/ 74 kcal |
Karbohydrater | 3,5 g/ 2 g |
Proteiner | 6 g/ 3,5 g |
Fett | 8 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 3,5 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 2 g |
Kostfiber | 4,5 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: