Fremgangsmåte

Forvell brokkolibuketter i en kjele med kokende vann i 2 minutter.

Hell av vannet og sett kjelen tilbake på platen.

Ha i resten av ingrediensene og fres brokkolien på middels høy varme i 2-3 minutter. Krydre eventuelt med salt og pepper og server rykende varmt.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

4 personer

600 g brokkoli i små buketter (bruk stilken også)
4 båter grovhakket hvitløk
1 ss nøytral olje
1 ss sesamolje
2 ss ristede sesamfrø

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 120 kcal/ 74 kcal
Karbohydrater 3,5 g/ 2 g
Proteiner 6 g/ 3,5 g
Fett 8 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,5 g
- enumettet fett 3,5 g/ 2 g
- flerumettet fett 3 g/ 2 g
Kostfiber 4,5 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei