Fremgangsmåte
Stek hvitløk og rødløk på middels varme i en stekepanne med olje, 2-3 minutter. Ha spinat i pannen og stek den til den faller sammen.
Visp sammen egg, salt og pepper. Legg halve tomater over grønnsakene i stekepannen, og hell over eggeblandingen. La eggepannen stivne ved middels varme, 10-15 minutter.
Riv parmesan over når eggepannen har stivnet. Legg eventuelt på et lokk slik at osten smelter.
Server frittataen slik den er i pannen, skjær den opp i pene kakestykker eller i små biter til tapas. Server gjerne grovt brød til for et mer fullverdig måltid.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
8 stk egg
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
250 g frisk spinat
1 stk rødløk, i tynne skiver
1 båt hakket hvitløk
1 ss olje, til steking
12 stk rød cherrytomat, delt i to
25 g parmesan
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 259 kcal/ 92 kcal |
Karbohydrater | 4 g/ 1,5 g |
Proteiner | 20 g/ 7,5 g |
Fett | 17 g/ 6 g |
- hvorav mettet fett | 5 g/ 2 g |
- enumettet fett | 7 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: