Fremgangsmåte
Mal nøttene og smelt margarin. Bland nøtter, kokosmasse, margarin og ½ dl sukrin og trykk det ut i bunnen av en liten springform eller liten firkantet form. Sett i kjøleskapet mens du forbereder det andre.
Stivpisk kremfløten og tilsett ½ dl sukrin. Pisk kremosten myk med en ½ dl sukrin. Bland sammen og rør inn kakao.
Fordel utover nøttebunnen og la den stå i kjøleskapet i ca fem minutt før du har på sjokoladelokket.
Sjokoladelokk
Smelt kokesjokoladen i margarin. Det skal ikke være veldig varmt når du har det på, da er det fort gjort at det hvite laget blander seg i lokket før du får smurt det skikkelig utover.
La avkjøle, og server i små ruter.
Kaken gir ca 25-30 ruter. Næringsinnholdet er beregnet ut ifra 25 ruter/stk.
Kaken er lav på karbohydrater, men har et høyt innhold av fett. Dette gir et høyt kalorinivå, selv om kaken er uten sukker.
Bildet viser ingredienser i kaken. Bilde: Colourbox.
Ingredienser
Antall 25
4 personer
100 g hasselnøtter eller mandler
1,5 dl kokosmasse
50 g margarin
1,5 dl Sukrin*
3 dl kremfløte
300 g kremost, naturell
3 ts kakao
Sjokoladelokk
70 g mørk sjokolade (helst 70 % eller sukkerfri)
50 g margarin
* Sukrin er ikke like søtt som sukker på smak. For å få søtere smak kan deler av Sukrin erstattes med mer intense søtningsstoff. Halve mengden kan også erstattes med sukker, hvis du kun ønsker en sukkerredusert kake.
Næringsinnhold per stk/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 163 kcal/ 439 kcal |
Karbohydrater | 2 g/ 5 g |
Proteiner | 2 g/ 5 g |
Fett | 16 g/ 43 g |
- hvorav mettet fett | 8 g/ 26 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 12 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 4 g |
Kostfiber | 1 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: