Fremgangsmåte
La byggrynene ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet.
(Vannet som byggrynene har blitt blødtlagt i skal ikke benyttes videre)
Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 15 minutter til byggrynene er møre.
Tilsett store havregryn og la det småkoke i ytterlige 8 minutter. Smak til grøten med salt. Kanel kan en tilsette i grøten eller la dem som skal spise grøt velge mengde selv.
Litt syltetøy eller rørte bær smaker godt til denne grøten.
Tips! Ønsker du å gjøre grøten laktosefri kan du erstatte lettmelk med laktosefri lettmelk. Du kan også erstatte noe av lettmelken med vann eller skummet melk hvis du ønsker en lettere grøt.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Oppskriften er hentet med tillatelse av melk.no (tilpasset Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
2 dl byggryn
5 dl vann
1 l lettmelk
½ ts salt
2 dl store havregryn
1 ts malt kanel
1 ss bringebærsyltetøy uten tilsatt sukker eller rørte bær per porsjon
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 300 kcal/ 68 kcal |
Karbohydrater | 49 g/ 11 g |
Proteiner | 15 g/ 3,5 g |
Fett | 3 g/ 0,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,2 g |
- enumettet fett | 0,5 g/ 0,1 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 0,1 g |
Kostfiber | 15 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: