Fremgangsmåte
Skjær kyllingfilet i biter. Brun dem i flere omganger i en gryte med olje. Fres finhakket løk og chili sammen med spisskummen et par minutter, og ha kyllingbitene tilbake i gryta. Ha i hermetisk tomat og skylte kikerter, la det småkoke i 5 minutter.
Tilsett spinat. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.
Server gryten med grove rundstykker.
Næringsberegningene inkluderer ikke rundstykker og er med rapsolje.
Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet).
Ingredienser
4 personer
4 stk kyllingfilet
1 stk finhakket løk
1 ts finhakket rød chili
½ ts spisskummenfrø
1 ss olje
2 boks hermetiske tomater med hvitløk
1 boks hermetiske kikerter
250 g frisk spinat
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts sukker
4 stk grove rundstykker
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 375 kcal/ 67 kcal |
Karbohydrater | 25 g/ 4,5 g |
Proteiner | 47 g/ 8,5 g |
Fett | 7 g/ 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,2 g |
- enumettet fett | 3 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 11 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: