Fremgangsmåte
Ha havregryn, cottage cheese og kefir i et glass eller en annen beholder med lokk, og rør godt sammen. Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.
Rør rundt i grøten før servering. Server med bananskiver og appelsinbiter.
NB: Tidsberegningen inkluderer ikke bløtleggingen over natten.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Nadin Martinuzzi.
Ingredienser
4 personer
Grøt
4 dl havregryn
250 g cottage cheese
6 dl kefir
Topping
2 appelsiner
2 bananer
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 390 kcal/ 95 kcal |
Karbohydrater | 49,5 g/ 12 g |
Proteiner | 19 g/ 4,5 g |
Fett | 11 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 5,5 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 3 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 7 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: