Fremgangsmåte

Ha havregryn, cottage cheese og kefir i et glass eller en annen beholder med lokk, og rør godt sammen. Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.

Rør rundt i grøten før servering. Server med bananskiver og appelsinbiter.

NB: Tidsberegningen inkluderer ikke bløtleggingen over natten.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn. Foto: Nadin Martinuzzi.

Ingredienser

4 personer

Grøt
4 dl havregryn
250 g cottage cheese
6 dl kefir

Topping
2 appelsiner
2 bananer

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 390 kcal/ 95 kcal
Karbohydrater 49,5 g/ 12 g
Proteiner 19 g/ 4,5 g
Fett 11 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 5,5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 3 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 7 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja