Fremgangsmåte

Lag marinaden. Bland sammen olivenolje, sitronsaft, hvitløk og timian i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Del kyllingfiletene i omtrent like store biter og legg de i en plastpose.

Hell oppi marinaden og klem litt på posen slik at marinaden fordeler seg over det hele. La kyllingen marineres i minst en time, men gjerne lengre. Marineres kjøttet lenger enn en time eller i høy romtemperatur bør kjøttet legges i kjøleskapet.

Tre kyllingbitene på grillspyd. Benytter du trespyd bør du legge de i vann ca en time før du skal grille. Grill kyllingspydene på alle sider til de har fått fin farge og er gjennomstekte. La de gjerne hvile noen minutter før servering.

Serveres med en god dip, for eksempel raita eller tzatziki. og salat eller grillede grønnsaker. Grill gjerne også grønnsakene i biter på spyd.

Ingredienser

4 personer

4 kyllingfileter, i biter
1-2 sitroner, presset
0,75 dl olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
Frisk timian, finhakket
Salt og pepper
6 grillspyd

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 259 kcal/ 151 kcal
Karbohydrater 0,5 g/ 0,2 g
Proteiner 36 g/ 21 g
Fett 13 g/ 7,5 g
- hvorav mettet fett 2 g/ 1 g
- enumettet fett 9 g/ 5 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 0,4 g/ 0,2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei