Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i mindre biter, stek det i noen omganger og sett det til side.

Kok villris eller fullkornsris etter anvisning på pakken.

Mens risen koker: Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Fres i varm olje til løken er myk og blank. Tilsett kanel, laurbærblad og chiliflak og fres videre i 2-3 minutter.

Hell i hakkede tomater og buljong og kok opp. Senk temperaturen og la det hele koke i 10 minutter.

Bland yoghurt, spisskummen, koriander og gurkemeie.

Vend kjøtt og yoghurt inn i sausen og kok opp. La det hele småkoke til alt er gjennomvarmt.

Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket koriander.

Server curryen rykende varm med villris/fullkornsris, yoghurt og mangochutney. Lag gjerne mangochutney selv.

Næringsberegningen inkluderer ikke tilbehøret til gryta.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: MatPrat

Ingredienser

4 personer

600 g benfritt lammekjøtt
2 stk løk
4 båter hvitløk
1 ½ ts frisk ingefær
1 ss olje
1 stk hel kanel
2 stk laurbærblad
1 ss chilipasta (sambal oelek)
1 boks hakkede tomater
2½ dl lammekraft
1 dl gresk yoghurt
½ ss malt spisskummen
1 ss malt koriander
½ ss gurkemeie
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
½ potte frisk koriander

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 387 kcal/ 89 kcal
Karbohydrater 11 g/ 2,5 g
Proteiner 31 g/ 7 g
Fett 24 g/ 5,5 g
- hvorav mettet fett 10 g/ 2 g
- enumettet fett 9 g/ 2 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 4 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja