Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i mindre biter, stek det i noen omganger og sett det til side.
Kok villris eller fullkornsris etter anvisning på pakken.
Mens risen koker: Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Fres i varm olje til løken er myk og blank. Tilsett kanel, laurbærblad og chiliflak og fres videre i 2-3 minutter.
Hell i hakkede tomater og buljong og kok opp. Senk temperaturen og la det hele koke i 10 minutter.
Bland yoghurt, spisskummen, koriander og gurkemeie.
Vend kjøtt og yoghurt inn i sausen og kok opp. La det hele småkoke til alt er gjennomvarmt.
Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket koriander.
Server curryen rykende varm med villris/fullkornsris, yoghurt og mangochutney. Lag gjerne mangochutney selv.
Næringsberegningen inkluderer ikke tilbehøret til gryta.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: MatPrat
Ingredienser
4 personer
600 g benfritt lammekjøtt
2 stk løk
4 båter hvitløk
1 ½ ts frisk ingefær
1 ss olje
1 stk hel kanel
2 stk laurbærblad
1 ss chilipasta (sambal oelek)
1 boks hakkede tomater
2½ dl lammekraft
1 dl gresk yoghurt
½ ss malt spisskummen
1 ss malt koriander
½ ss gurkemeie
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
½ potte frisk koriander
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 387 kcal/ 89 kcal |
Karbohydrater | 11 g/ 2,5 g |
Proteiner | 31 g/ 7 g |
Fett | 24 g/ 5,5 g |
- hvorav mettet fett | 10 g/ 2 g |
- enumettet fett | 9 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 4 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: