Fremgangsmåte
Hakk løk, hvitløk, ingefær og chili og ha det i en hurtigmikser sammen med tomatpuré, koriander, spisskummen og olje og kjør det til en jevn pasta.
Skjær kyllingkjøttet i biter.
Varm en stekepanne med høye kanter og tilsett krydderpastaen. Fres i 3 minutter under stadig røring. Tilsett kyllingbiter og fres videre i 3 minutter til kyllingen har skiftet farge.
Tilsett kokosmelk og hønsebuljong. Kok opp og senk varmen. La alt småkoke i 5 minutter.
Kutt søtpotet i biter på størrelse med kyllingbitene og ha dem i gryten. Kok videre i ca. 10 minutter, til søtpotetene er møre. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper.
Rens aspargesbønner og bland dem i gryten noen minutter før servering. Dryss over grovhakket mynte og persille.
Server med godt grovt brød.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no. Foto: Sara Johannessen
Ingredienser
4 personer
1 stk løk
3 båter hvitløk
50 g frisk ingefær
1 stk rød chili
3 ss tomatpuré
1 ss malt koriander
1 ss malt spisskummen
1⁄2 dl olivenolje
600 g kylling lårfilet
4 dl kokosmelk
2 dl hønsebuljong (utblandet)
700 g søtpotet
1 ts salt
1⁄2 ts kvernet pepper
200 g aspargesbønner
1⁄2 potte frisk mynte
1⁄2 potte hakket frisk koriander
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 682 kcal/ 116 kcal |
Karbohydrater | 34 g/ 6 g |
Proteiner | 34 g/ 11 g |
Fett | 43 g/ 7,5 g |
- hvorav mettet fett | 23 g/ 4 g |
- enumettet fett | 14 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 3,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 9 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: