Fremgangsmåte

Skyll bønnene. Skjær dem i biter, og skjær bort endene. Skrell tomatene og kutt i biter. Finhakk løk og hvitløk. 

Sett frem en panne. Surr løk og hvitløk i olivenolje i noen minutter på middels varme. Tilsett tomatpuré, og surr i ett minutt. 

Tilsett øvrige ingredienser, og la bønnene trekke i omtrent 20-25 minutter. Husk å røre om noen ganger i koketiden. Smak til med salt og pepper etter eget ønske. 

La retten hvile i minst 15 minutter før servering. 

Denne retten kan nytes som den er, eller servers sammen med bulgur eller ris.
NB: Næringsberegningen er gjort uten bulgur/ris. 

Afiyet olsun (bon appetitt på tyrkisk)! 

Ingredienser

3 personer

500 g snittebønner
1 mellomstor løk, finhakket
1 hvitløksbåt, finhakket
½ ss tomatpuré, kan sløyfes
2 mellomstore tomater, kuttet
2-3 ss olivenolje
1 ts salt, smak til
1 ts pepper, smak til
½ dl vann

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 184 kcal/ 55 kcal
Karbohydrater 13,5 g/ 4 g
Proteiner 5 g/1,5 g
Fett 10 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 7,5 g/ 2 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 8 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei