Fremgangsmåte
Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn. Tilsett sukkererstatning. Rør godt og tilsett eggeplommene en om gangen. Tilsett finrevet appelsinskall.
Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i sjokoladen.
Hell røren i 4 porsjonsskåler, dekk til med plastfolie og sett dem kjølig.
Moussen er stiv etter ca. 2 timer, men de kan gjerne stå natten over.
Pyntes gjerne med revet appelsinskall.
Bergnet tidsforbruk er aktiv tid.
Tips! De fleste 70 % sjokolader er uten melk, men skal desserten serveres til en med laktiseintoleranse er det lurt å sjekke sjokoladens innhold.
Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.
Ingredienser
4 personer
125 g mørk sjokolade (70% eller sukkerfri)
1 ss flytende sukkererstatning
3 eggeplommer
5 eggehviter
2–3 ss appelsinskall, fint revet (uten den hvite hinnen)
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 247 kcal/ 265 kcal |
Karbohydrater | 11 g/ 11,5 g |
Proteiner | 9 g/ 9,5 g |
Fett | 18 g/ 19,5 g |
- hvorav mettet fett | 9,5 g/ 10 g |
- enumettet fett | 6 g/ 6,5 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 1 g |
Kostfiber | 1 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: