Fremgangsmåte
Sett ovnen på 125 grader. Brun kjøttet i hvitløksolje og smør i en gryte.
Tilsett tomater, tomatpuré, rødvin og kraft og la småkoke i 10 minutter.
Tilsett gulrøtter, sellerirot, laurbærblader og pepper (noen runder med kverna). La det koke opp, og sett inn i ovnen med lokk på.
Nå lager suppa seg selv. La den stå i 2 timer. Smak til med salt, pepper, sukker og eplecidereddik, og servér med hakket bladpersille.
NB! Tidsforbruk er aktiv tid.
Variasjon:
Bytt ut gulrot og sellerirot med pastinakk og søtpotet. En klatt creme fraiche til servering gir en ny vri. Variér med friske urter som basilikum, timian og koriander, og tilsett gjerne chili hvis du liker sterk mat.
Tips! Smør inneholder svært lite laktose, og de fleste med laktoseintoleranse tåler denne mengden. Det kan derfor være fornuftig å høre med den det gjelder. Tåles smør kan retten anses som laktosefri.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matlyst! av Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker
Ingredienser
4 personer
500 gram kjøtt av storfe eller vilt, skåret i terninger
1 ss hvitløksolje
1 ss smør eller margarin
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 dl rødvin (kan sløyfes)
1 liter oksekraft
3 gulrøtter, i terninger
¼ sellerirot, i terninger
2 laurbærblader
Salt og pepper
1 ss eplecidereddik
Bladpersille til servering
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 291 kcal/ 47 kcal |
Karbohydrater | 11 g/ 2 g |
Proteiner | 30 g/ 5 g |
Fett | 11 g/ 2 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 4 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: