Fremgangsmåte
Riv agurken grovt og bland den med salt i en sil. La agurken stå i ca. 10 minutter. Klem ut så mye væske som mulig. Bland yoghurt med presset hvitløk og pepper, og bland i agurken.
Ha tzatzikien i en bolle og legg en oliven på toppen.
Skjær tomater i båter og agurk i litt grove biter. Skrell og skjær løken i skiver.
Bland tomat, agurk, salat og løk med oliven og fetaost i terninger. Hell på olivenolje og sitronsaft.
Sett salat og tzatziki kjølig fram til servering.
Oppskrift og bilde er hentet fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
Tzatziki:
1 stk slangeagurk
½ ts salt
2 dl matyoghurt
1 båt hvitløk
Nykvernet pepper
1 stk sorte oliven til pynt
Salat:
4 stk tomat
½ stk slangeagurk
1 stk hodesalat
1 stk løk
12 stk sorte oliven
100 g fetaost
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 259 kcal/ 55 kcal |
Karbohydrater | 11,5 g/ 2,5 g |
Proteiner | 10 g/ 2 g |
Fett | 18 g/ 4 g |
- hvorav mettet fett | 7 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 8 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,3 g |
Kostfiber | 5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: