Fremgangsmåte

Kok romtempererte egg i fem minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann i noen minutter. Skrell og legg på papir.

Ha mel, havregryn og bakepulver i en bolle.

Tilsett egg, flytende margarin og melk. Rør alt sammen til en klumpfri røre.

Fordel en øse med røre i vaffeljernet. Dryss eventuelt på smaker du liker godt før du lukker vaffeljernet.

Stek vaflene godt og legg dem over på rist etter hvert som vaffelplatene er ferdig stekt.

Server vaflene med salat, basilikum, basamicoeddik, kokte egg og et dryss pepper.

Tips! Vaflene blir laktosefrie hvis du bruker laktosefri melk. Vaflene blir glutenfrie hvs du bruker glutenfritt mel og glutenfritt havregryn. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer  

Ingredienser

4 personer

4 stk egg

1 pakke ruccula (á 65 g)
4 stilker frisk basilikum
4 ss balsamicoeddik
¼ ts pepper

Vaffelrøre:

1½ dl fullkornhvetemel
1½ dl fin sammalt hvete
1 dl havregryn
½ ts bakepulver
3 stk egg
2 ss flytende margarin
4 dl lettmelk

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 442 kcal/ 152 kcal
Karbohydrater 37 g/ 13 g
Proteiner 23 g/ 8 g
Fett 20 g/ 7 g
- hvorav mettet fett 5,5 g/ 2 g
- enumettet fett 8 g/ 3 g
- flerumettet fett 4 g/ 1,5 g
Kostfiber 8 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja