Fremgangsmåte
Kok romtempererte egg i fem minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann i noen minutter. Skrell og legg på papir.
Ha mel, havregryn og bakepulver i en bolle.
Tilsett egg, flytende margarin og melk. Rør alt sammen til en klumpfri røre.
Fordel en øse med røre i vaffeljernet. Dryss eventuelt på smaker du liker godt før du lukker vaffeljernet.
Stek vaflene godt og legg dem over på rist etter hvert som vaffelplatene er ferdig stekt.
Server vaflene med salat, basilikum, basamicoeddik, kokte egg og et dryss pepper.
Tips! Vaflene blir laktosefrie hvis du bruker laktosefri melk. Vaflene blir glutenfrie hvs du bruker glutenfritt mel og glutenfritt havregryn.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
4 stk egg
1 pakke ruccula (á 65 g)
4 stilker frisk basilikum
4 ss balsamicoeddik
¼ ts pepper
Vaffelrøre:
1½ dl fullkornhvetemel
1½ dl fin sammalt hvete
1 dl havregryn
½ ts bakepulver
3 stk egg
2 ss flytende margarin
4 dl lettmelk
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 442 kcal/ 152 kcal |
Karbohydrater | 37 g/ 13 g |
Proteiner | 23 g/ 8 g |
Fett | 20 g/ 7 g |
- hvorav mettet fett | 5,5 g/ 2 g |
- enumettet fett | 8 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 8 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: