Fremgangsmåte
Visp fløte, Sukrin og vaniljepulver til luftig krem. Bland i kald byggrynsgrøt og hakkede skåldete mandler.
Kok opp jordbær, Sukrinmelis og vann. La det koke et par minutter, avkjøl og kjør i food processor eller med stavmikser til en glatt saus. Hell passe mengde over byggkremen.
Pynt gjerne med mynteblader og bær.
Tips! Ønsker du en laktosefri dessert kan du bruke laktosefri lettmelk og laktosefri kremfløte. Bygg inneholder gluten, og du kan erstatte byggrynsgrøten med risgrøt. Da vil desserten inneholde mindre fiber, og derav mindre blodsukkervennlig.
Foto: Kristin Øygard
Ingredienser
5 personer
2 ¼ dl kremfløte
1 ss Sukrin eller Sukrin melis*
¾ ts vaniljepulver
3 dl byggrynsgrøt, kokt på lettmelk (ferdig)
40 g mandler, skåldet
Rød saus
100 g frosne jordbær
50 g Sukrinmelis*
¼ dl vann
* Sukrin er ikke like søtt som sukker på smak. For å få søtere smak kan deler av Sukrin erstattes med mer intense søtningsstoff. Halve mengden kan også erstattes med sukker, hvis du kun ønsker en sukkerredusert dessert.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 271 kcal/ 193 kcal |
Karbohydrater | 12 g/ 8,5 g |
Proteiner | 5 g/ 3,5 g |
Fett | 22 g/ 15 g |
- hvorav mettet fett | 12 g/ 8,5 g |
- enumettet fett | 6,5 g/ 4,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 2 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: