Fremgangsmåte
Bland mel og salt. Tilsett omtrent halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.
Stek pannekakene på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden.
Pannekakene passer best til middag. Server på samme måte som for pannekaker med fint mel.
Tips! Ønsker dere laktosefri pannekaker kan du bruke laktosefri melk eller soyamelk. Glutenfri pannekaker får du ved å bruke glutenfritt mel.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Esten Borgos.
Ingredienser
4 personer
4 stk egg
1 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin (ev. fibramel)
½ ts salt
5 dl lettmelk
1 ss myk margarin til steking
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 306 kcal/ 134 kcal |
Karbohydrater | 32 g/ 14 g |
Proteiner | 16,5 g/ 7 g |
Fett | 11,5 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 3,5 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 1 g |
Kostfiber | 4 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: