Fremgangsmåte
Smelt smøret forsiktig i en kjele. Rør inn fløten og la blandingen kjølne litt. Bland alt det tørre i egen bolle, pass på at blandingen blir klumpfri. Rør det tørre inn i smøret. Sett kjelen kaldt i kjøleskapet noen timer, gjerne over natten.
Når du skal bake ut deigen, er det viktig å ta litt om gangen, slik at ikke deigen blir knadd for varm. Da faller den fra hverandre, og må avkjøles igjen.
Ta litt deig, og kna den raskt i hendene før du kjevler den ut. Dryss litt kokosmel på deigen hvis deigen setter seg på kjevlen.
Trykk ut figurer og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 8 minutter.
La de avkjøle seg på stekebrettet. Pynt gjerne med glasur, laget av sukrinmelis og litt vann.
Oppskriften rekker til 1,5-2 brett med små pepperkakehjerter, ca 30 pepperkakehjerter, avhengig av tykkelse og størrelsen på formene.
Pepperkakene er myke i romtemperatur. For sprø(ere) pepperkaker må de oppbevares i kjøleskapet og spises kalde.
Næringsberegningene er per pepperkake, av 30 pepperkaker.
Tips! Hvis du ønsker laktosefri pepperkaker kan du erstatte laktosefri fløte og melkefri margarin.
* Tidsforbruk er aktiv tid
Bilde: Colourbox
Ingredienser
Antall 30
75 gram smør
3 ss fløte
2 ss sukrinmelis
2 ss tagatesse
2 dl finmalt mel av avskallede mandler
3 ss kokosmel
1/4 ts nellik
1/4 ts ingefær
1/4 ts pepper
1 ts kanel
1/2 ts bakepulver
* Husk at 1 ss er et nøyaktig mål, nemlig 15 ml. Det samme er ts, det er 5 ml.
Næringsinnhold per stk/ per 100 g
Energi/Kalorier | 39 kcal/ 475 kcal |
Karbohydrater | 0,5 g/ 3,5 |
Proteiner | 0,7 g |
Fett | 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 2 g |
- enumettet fett | 1,2 g |
- flerumettet fett | 0,3 g |
Kostfiber | 0,8 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: