Fremgangsmåte
Kok rødbeten mør, fjern skallet og skjær i små terninger. Finkutt løk og eple. Bland løk, eple og rødbet sammen med majones og kesam. Juster mengden majones og kesam etter konsistensen du ønsker på rødbetsalaten. Smak til med salt og pepper til slutt.
Lag gjerne salaten noen timer før servering, eller dagen før. Da får smakene satt seg.
Rødbetsalaten holder seg 3-4 dager i kjøleskap, oppbevar gjerne i en lufttett boks.
Prøv for eksempel lefseruller med rødbetsalat.
Tips! Ønsker du en laktosefri salat kan du bruke laktosefri kesam.
Ingredienser
Antall 1
1 rødbete, ca. 250 g
2 sjalottløk eller ½ løk
½ syrlig eple
1-2 ss lett majones
4-5 ss kesam eller gresk yoghurt
Salt og pepper
Næringsinnhold per 100 gram
Energi/Kalorier | 76 kcal |
Karbohydrater | 7,5 g |
Proteiner | 2,5 g |
Fett | 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g |
- enumettet fett | 1,5 g |
- flerumettet fett | 0,5 g |
Kostfiber | 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: