Fremgangsmåte
Fres hakket sjalottløk og chili en gryte med margarin.
Tilsett vann, fiskefond og limesaft. Kok opp og visp inn matyoghurt.
Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevn sausen til den har tykk konsistens.
Vend inn fisk og tomater, og trekk gryten av platen for å hvile i ca. 5 minutter.
Server med kokte eller ovnsbakte rotgrønnsaker, brød eller kokte poteter.
Næringsberegningene inkluderer ikke tilbehør.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
2 personer
300 g laksefilet i terninger
4 stk finhakkede sjalottløk
½ stk finhakket rød chili
Saft og finrevet skall av 1 stk lime
1 ss margarin eller rapsolje
3 dl vann
2 dl matyoghurt
8 stk rød cherrytomat delt i to
2 ss fiskefond
1 ss maisstivelse (maizena) til jevning
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 546 kcal/ 106 kcal |
Karbohydrater | 14 g/ 3 g |
Proteiner | 37 g/ 7 g |
Fett | 38 g/ 7 g |
- hvorav mettet fett | 9 g/ 2 g |
- enumettet fett | 15,5 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 10 g/ 2 g |
Kostfiber | 1,5 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: