Fremgangsmåte

Fres hakket sjalottløk og chili en gryte med margarin.

Tilsett vann, fiskefond og limesaft. Kok opp og visp inn matyoghurt.

Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevn sausen til den har tykk konsistens.

Vend inn fisk og tomater, og trekk gryten av platen for å hvile i ca. 5 minutter.

Server med kokte eller ovnsbakte rotgrønnsaker, brød eller kokte poteter.

Næringsberegningene inkluderer ikke tilbehør.

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

2 personer

300 g laksefilet i terninger
4 stk finhakkede sjalottløk
½ stk finhakket rød chili
Saft og finrevet skall av 1 stk lime
1 ss margarin eller rapsolje
3 dl vann
2 dl matyoghurt
8 stk rød cherrytomat delt i to
2 ss fiskefond
1 ss maisstivelse (maizena) til jevning

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 546 kcal/ 106 kcal
Karbohydrater 14 g/ 3 g
Proteiner 37 g/ 7 g
Fett 38 g/ 7 g
- hvorav mettet fett 9 g/ 2 g
- enumettet fett 15,5 g/ 3 g
- flerumettet fett 10 g/ 2 g
Kostfiber 1,5 g/ 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja