Fremgangsmåte
Rens reker, rist brød og del hvitløk i to.
Gni snittflaten av hvitløken på begge sidene av brødet.
Skjær avokado i terninger og bland med rekene.
Ha reker og avokado på brødet, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik.
Server rekesandwich med basilikum drysset over.
Tips! Retten kan gjøres gluten- og/eller laktosefri ved å velge et gluten- og/eller laktosefritt brødalternativ.
Næringsbergening er gjort med brød med 75-100% grovt mel. Velg gjerne et godt, grovt brød med tre eller fire skraverte områder på brødskalaen.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra 3iuka.no, og tilpasset diabetesforbundet. Foto: Synøve Dreyer.
Ingredienser
4 personer
600 g reker, med skall
4 skiver landbrød eller annet grovt brød
1 fedd hvitløk
1 stk avokado
2 ts olivenolje
2 ts balsamicoeddik
Basilikum, frisk
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 390 kcal/ 150 kcal |
Karbohydrater | 18,5 g/ 7 g |
Proteiner | 42 g/ 16 g |
Fett | 15,5 g/ 6 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 9,5 g/ 3,5 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 4,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: