Fremgangsmåte

Rens reker, rist brød og del hvitløk i to.

Gni snittflaten av hvitløken på begge sidene av brødet.

Skjær avokado i terninger og bland med rekene.

Ha reker og avokado på brødet, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik.

Server rekesandwich med basilikum drysset over.

Tips! Retten kan gjøres gluten- og/eller laktosefri ved å velge et gluten- og/eller laktosefritt brødalternativ. 
Næringsbergening er gjort med brød med 75-100% grovt mel. Velg gjerne et godt, grovt brød med tre eller fire skraverte områder på brødskalaen. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra 3iuka.no, og tilpasset diabetesforbundet. Foto: Synøve Dreyer. 

Ingredienser

4 personer

600 g reker, med skall
4 skiver landbrød eller annet grovt brød
1 fedd hvitløk
1 stk avokado
2 ts olivenolje
2 ts balsamicoeddik
Basilikum, frisk

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 390 kcal/ 150 kcal
Karbohydrater 18,5 g/ 7 g
Proteiner 42 g/ 16 g
Fett 15,5 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 1 g
- enumettet fett 9,5 g/ 3,5 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 1 g
Kostfiber 4,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja