Fremgangsmåte
Skrell kålrot, gulrot og potet og skjær dem i mindre biter. Kok rotgrønnsakene i usaltet vann til alt er helt mørt. Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe vekk noe av fuktigheten.
Mos grønnsakene. Tilsett matfløte og smør til passe tykk konsistens. Smak til med salt, muskat og nykvernet pepper.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).
Ingredienser
4 personer
1 stk kålrot
1 stk gulrot
2 stk potet (melne)
½ dl matfløte
2 ss smør eller margarin
1⁄4 ts malt muskat
½ ts grovkvernet pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 179 kcal/ 68 kcal |
Karbohydrater | 17 g/ 6,5 g |
Proteiner | 2,5 g/ 1 g |
Fett | 10 g/ 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 1 g |
- enumettet fett | 4 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 6,5 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: