Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180°.
Finmal nøttene.
Smelt margarinet. Bland alle ingrediensene i en bolle.
Legg bakepapir på et stekebrett. Fordel røren jevnt ut over stekebrettet og dryss sesamfrø over.
Stekes i ovnen i ca. 15 min. Stikk en kniv ned i brødet, henger det ikke noe igjen er brødet ferdig.
Avkjøl og del opp i ruter. Brødet er ganske mettende, så ikke del brødet i for store ruter.
Oppskriften er basert på bruk av margarin, så resultatet kan bli annerledes ved bruk av olje.
Tips! Cottage cheese, tomat og friske urter er godt som pålegg.
Bildet avviker noe fra oppskriften.
Ingredienser
Antall 1
350 g mandler
200 g valnøtter
80 g paranøtter
60 g linfrø
180 g margarin eller 1,8 dl rapsolje
10 egg
3 ts bakepulver
1 ½ ts fiberhusk*, blandet ut i vann
Sesamfrø
* Fiberhusk finnes på dagligvarebutikker. Fiberhusk hjelper til å holde brødet sammen, og gir saftigere brød.
Næringsinnhold per 100 g
Energi/Kalorier | 428 kcal |
Karbohydrater | 2,3 g |
Proteiner | 14 g |
Fett | 40 g |
- hvorav mettet fett | 7 g |
- enumettet fett | 15 g |
- flerumettet fett | 16 g |
Kostfiber | 4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: